Újbeszél: 4 új kifejezés angolul, amik csak most terjednek a neten

Újbeszél: 4 új kifejezés angolul, amik csak most terjednek a neten

Megint hoztam nektek négy olyan angol kifejezést, melyek annyira újak, hogy még a hivatalos szótárakban sincsenek benne, de a közösségi médiában már egyre többet találkozhatunk velük.

Jóllehet, a szavak, amiket szállítunk nektek egyre furcsábbak érdekesebbek, de erről nem mi tehetünk, hanem az internet, illetve inkább annak népe.

?  peticure (főnév)

Nem pedicure (pedikűr), hanem peticure: csak egy zöngés és zöngétlen párcsere történt, s máris arra utal, hogy nem emberi lábakat, hanem házikedvencek mancsait gondozgatják itt.

?  goat yoga (főnév)

Na ez meg mi ez?! Hát, nem egy jógapóz. Nem tudjuk, honnan jött a kecske motívum, de az új hóbort egy olyan jógaórára utal, ahol az emberek úgy jógáznak, hogy közben kecskék mászkálnak körülöttük fel-alá.

Tényleg nem csak most találtuk ki ezt a kifejezést, hogy legyen miről írnunk: itt a bizonyíték!

?  megamoon (főnév)

A kifejezés a honeymoon (nászút) szóból ered. Annyi a különbség, hogy egy megamoon esetén nem csak maga a pár van jelen, hanem a legjobb barátokkal is megtoldják a mókát, hisz őket is elhívják a különleges útra.

☕  super coffee (főnév)

Olyan kávé, amibe olyan hozzávalók is kerülnek mint pl.: magok, zabpehely vagy egyéb fűszerek, azért, hogy a pörkölt lötty egészségesebb, kiadósabb és vitamindúsabb legyen.

Ha tetszett a lecke, és szeretnél a jövőben hasonlókat olvasni, kérlek, kövess minket a Mindennapi Angol Facebook oldalán!